Ervaringen

Daan, 19 jaar, 5 Havo, studiekeuzetraject, april 2016

Omdat ik nog maar een paar maanden van mijn examens verwijderd was en dus nog minder tijd had om te kiezen welke opleiding ik wilde gaan doen in het volgende jaar, was ik dringend op zoek naar iemand die me goed kon helpen bij de keuze voor een studie.

Ik kwam al snel bij Ellien Welch. Ze is ook mijn tante. Ik had op het begin wat twijfels, omdat ik haar natuurlijk al erg goed ken, maar vanaf het eerste moment, konden we ook op dit gebied goed met elkaar opschieten en kon ik makkelijk mijn verhaal doen.

Dat verhaal hield in dat ik helemaal niet wist wat ik wilde gaan doen, ik was nog niet eens zeker over een bepaalde richting. Ik deed een paar opdrachten bij Ellien en ik kreeg een paar opdrachten mee naar huis. Deze maakte voor mezelf goed duidelijk waar ik nou echt goed in ben en wat ik leuk vind. Dit was een stap in de goede richting. Van daaruit gingen we kijken welke studie's bij deze eigenschappen (en in mijn vakkenpakket) pastten en zo kwamen we uit bij een drietal studies. Deze studies gingen we erg goed onderzoeken en ik kwam er alles over te weten. Ik kon er nog eentje wegstrepen.

Ik ben me toen in gaan schrijven voor twee studies die me allebei erg leuk en interessant leken, maar waarvan er eentje écht de voorkeur had. Zonder Ellien was ik nooit tot deze keuze gekomen. Ze heeft me vanaf het begin tot het eind geholpen en ik ben erg blij met de keuze die ik nu heb gemaakt, ik heb zelfs zin in het komende jaar. Bedankt Ellien!
2016-10-20T18:28:23+00:00
Omdat ik nog maar een paar maanden van mijn examens verwijderd was en dus nog minder tijd had om te kiezen welke opleiding ik wilde gaan doen in het volgende jaar, was ik dringend op zoek naar iemand die me … Lees verder

Ken, 17 jaar, 5 Havo, studiekeuzetraject, april 2016

Ik kon na allerlei studiekeuze testen er nog niet uitkomen welke studie ik wilde gaan volgen en had dus hulp nodig van een studiekeuzecoach.

Ellien begon eerst een persoonlijk gesprek zodat je elkaar wat beter leerde kennen. Hierdoor ging ik me zelfverzekerder voelen en daardoor toonde ik ook meer openheid wat ik juist fijn vond. Ook waardeerde ik de vriendelijkheid erg.

Ik vond alles prima, de werkwijze was leuk doordat er meer diepgang kwam in de opdrachten die je thuis maakte. Daardoor ging ik ze nog beter begrijpen en dit gaf mij eigenlijk best wel een goed gevoel.

Vooral het bespreken van de opdrachten droeg bij aan het resultaat. Maar ik denk dat eigenlijk het hele traject wel goed is geweest. Het waren een soort puzzelstukjes die 1 soort geheel moesten maken.

Ik ben blij dat ik op tijd een studiekeuze kan maken en ben ook blij met het gevoel dat ik nu ook de juiste studiekeuze voor mijzelf ga maken.
2016-08-04T19:45:09+00:00
Ik kon na allerlei studiekeuze testen er nog niet uitkomen welke studie ik wilde gaan volgen en had dus hulp nodig van een studiekeuzecoach. Ellien begon eerst een persoonlijk gesprek zodat je elkaar wat beter leerde kennen. Hierdoor ging ik … Lees verder

Fokje, 19 jaar, VWO diploma, tussenjaar, studiekeuzetraject, maart 2016

Plan A stond vast (Geneeskunde, Groningen), maar ik zocht een plan B.

En ik ben heel blij met het behaalde resultaat: ik kwam het 3e gesprek binnen met een gevoel dat ik nooit een leuk plan B zou vinden.. en gek genoeg, liep ik na dat gesprek erg enthousiast de deur uit! We kwamen uit op bedrijfskunde, maar dan vooral de Engelse variant: International Business Administration. Ik had hier nog nooit over gehoord en het sprak me meteen aan.

Ik september ga ik starten met de studie International Business Administration in Tilburg en ik heb er veel zin in.
2016-08-04T19:37:54+00:00
Plan A stond vast (Geneeskunde, Groningen), maar ik zocht een plan B. En ik ben heel blij met het behaalde resultaat: ik kwam het 3e gesprek binnen met een gevoel dat ik nooit een leuk plan B zou vinden.. en … Lees verder

Gert-Jan en Sylvia Engelbart, ouders studiekeuzekandidaten, voorjaar 2015

Onze zoon gaat naar 6 VWO en onze dochter naar 5 Havo. Ze hebben beiden het profiel natuur en techniek met economie. Wij hebben verschillende opendagen bezocht met onze kinderen, maar ze waren nergens echt enthousiast over. Het wordt toch kort dag, om in je laatste jaar nog te bepalen, wat je vervolgstudie wordt.

In het jaar voor het eindexamen zijn ze verschillende middagen bij Ellien geweest. Eerst onze zoon en later onze dochter.

De uitkomst was verrassend.  Vooral voor onze dochter kwam er een tweetal richtingen uit, waar wij nog nooit aan hebben gedacht.

Ellien is een sympathieke en kundige vrouw. Onze kinderen voelden zich meteen op hun gemak.
2015-08-25T20:19:25+00:00
Onze zoon gaat naar 6 VWO en onze dochter naar 5 Havo. Ze hebben beiden het profiel natuur en techniek met economie. Wij hebben verschillende opendagen bezocht met onze kinderen, maar ze waren nergens echt enthousiast over. Het wordt toch … Lees verder

Berit, 17 jaar, 5 havo, studiekeuzetraject, juni 2015

Ik had geen idee wat ik wilde gaan studeren. Ik wist niet eens welke kant ik op wilde.

Ik kon alles zeggen. Ellien keek nergens raar van op. Dit heeft mij zeker geholpen in het proces van het vinden van een studie.

Elke keer kreeg ik andere opdrachten mee naar huis die we dan bespraken. De gesprekken waren hierdoor altijd anders en we boekten elk gesprek vooruitgang. Door deze opdrachten en gesprekken leerde ik mijzelf beter kennen en heb ik de studie gevonden die perfect bij mij past! Ik heb me meteen ingeschreven en ben aangenomen. Ik ben super enthousiast en had dit zonder dit traject bij Ellien nooit kunnen doen.
2015-07-05T21:53:21+00:00
Ik had geen idee wat ik wilde gaan studeren. Ik wist niet eens welke kant ik op wilde. Ik kon alles zeggen. Ellien keek nergens raar van op. Dit heeft mij zeker geholpen in het proces van het vinden van … Lees verder

Marith, 19 jaar, Havo-diploma, studiekeuzetraject, mei 2015

Ellien is aardig, luistert goed en toont echt interesse in de persoon. Ze bedenkt nieuwe ideeën om tot een resultaat te komen.

De gesprekken waren erg diepgaand, maar dat was eigenlijk best goed. Zelf kijk je meestal oppervlakkig naar wat je wilt, maar omdat Ellien doorvraagt gaat het net even iets verder.

Door de kwaliteitenopdracht zag ik hoe mensen om mij heen mijn sterke en zwakke punten zien. Hier kan ik aan werken en dit heeft mij veel geholpen voor mijn keuzes. Door het wandelgesprek kon ik makkelijker dingen vertellen dan dat ik stil zit. Dit was voor mij erg nuttig. Ik heb veel tips gekregen, waar ik ook echt wat aan heb.

Dit traject heeft mij heel erg geholpen. Ik heb nu een doel voor ogen, terwijl ik eigenlijk nog echt geen idee had wat ik eigenlijk wilde gaan doen.
2015-07-05T21:49:38+00:00
Ellien is aardig, luistert goed en toont echt interesse in de persoon. Ze bedenkt nieuwe ideeën om tot een resultaat te komen. De gesprekken waren erg diepgaand, maar dat was eigenlijk best goed. Zelf kijk je meestal oppervlakkig naar wat … Lees verder

Thomas, 18 jaar, 5 Havo, Verkort Studiekeuzetraject, december 2014

Ik had met Ellien goede gesprekken waarin ik vooral zelf aan het woord was. Ze luistert goed om je beter te leren kennen en aan de hand daarvan kon ze goed advies geven.

Het intakegesprek was voor mij duidelijk, zodat ik wist hoe alles zou gaan verlopen en wat er zou gaan gebeuren.

Er zat diepgang in de gesprekken, wat nodig was om op een juiste keuze te komen. Ook kwam er afwisseling in door bijvoorbeeld mijn hobby's er bij te betrekken.

Ik vond het goed dat ik ook zelf initiatief moest nemen om meer over mezelf te weten te komen door het maken van opdrachten, zoals het kwaliteiteninterview.

Waar eerst twijfel was heb ik nu door dit korte traject met vertrouwen mijn keuze voor mijn vervolgstudie gemaakt.
2015-03-29T22:24:56+00:00
Ik had met Ellien goede gesprekken waarin ik vooral zelf aan het woord was. Ze luistert goed om je beter te leren kennen en aan de hand daarvan kon ze goed advies geven. Het intakegesprek was voor mij duidelijk, zodat … Lees verder

Sam, MBO-diploma, studiekeuzetraject voor vervolgstudie, maart 2014

"Wat ik het meest waardeerde is dat de coach me meteen op mijn gemak stelde en geen oordeel over iets heeft. Als je op deze manier met mensen omgaat, durven ze gemakkelijk hun verhaal te vertellen en leer je jezelf in het traject goed kennen."
"Onze gesprekken waren heel afwisselend en toch altijd erg intensief."
"Ik heb tips gekregen tijdens het traject om in de goede richting te denken en het vanuit mezelf te laten komen, dit zet je aan het denken en hier heb ik voor de toekomst ook zeker wat aan."
"Ik ben erg blij met het behaalde resultaat! Je leert jezelf in het traject goed kennen, hierdoor kan ik zeggen dat ik een goede studiekeuze heb gemaakt en dit echt bij me past."
2014-03-26T23:12:29+00:00
“Wat ik het meest waardeerde is dat de coach me meteen op mijn gemak stelde en geen oordeel over iets heeft. Als je op deze manier met mensen omgaat, durven ze gemakkelijk hun verhaal te vertellen en leer je jezelf … Lees verder

Anne, 5 VWO, studiekeuzetraject, januari 2014

"Ik heb een traject bij Ellien gevolgd, omdat ik niet wist welke studie ik wilde gaan doen na de middelbare school. Ik heb heel veel gehad aan de gesprekken en vooral het doorvragen heeft me veel geholpen. Ik wist niet altijd even snel antwoord te geven, maar zeker door de opdrachten en de twee à drie weken tussen twee gesprekken had je genoeg tijd om over dingen na te denken. Het was heel fijn dat Ellien me een vertrouwd gevoel was. Ik heb uiteindelijk veel gehad aan het traject!"
2014-03-21T12:25:19+00:00
“Ik heb een traject bij Ellien gevolgd, omdat ik niet wist welke studie ik wilde gaan doen na de middelbare school. Ik heb heel veel gehad aan de gesprekken en vooral het doorvragen heeft me veel geholpen. Ik wist niet … Lees verder

Moniek en Marcel, ouders studiekeuzekandidaat, januari 2014

"Onze dochter (5 VWO) had geen idee welke studie ze wilde gaan kiezen. Wij wilden als ouders die keuze niet al te veel beïnvloeden door onze ‘gekleurde bril’, we wilde vooral dat het haar eigen keuze zou zijn. Door de enthousiasmerende gesprekken met Ellien én de thuis-opdrachten, die af en toe best pittig waren voor zo’n puber, heeft ze zichzelf, haar capaciteiten en interesses beter leren kennen. Wij merkten dat dat haar veel energie gaf.

Er kwamen een paar mogelijk geschikte studierichtingen uit het traject. Vervolgens hebben we samen al een aantal open dagen bezocht en daar is een passende studie naar voren gekomen waar onze dochter heel enthousiast van werd.

Ze heeft nu het komende jaar nog ruim de tijd om te kiezen bij welke universiteit ze dat wil gaan doen en een of meerdere meeloopstages te regelen."
2014-03-21T12:24:12+00:00
“Onze dochter (5 VWO) had geen idee welke studie ze wilde gaan kiezen. Wij wilden als ouders die keuze niet al te veel beïnvloeden door onze ‘gekleurde bril’, we wilde vooral dat het haar eigen keuze zou zijn. Door de … Lees verder

Bodine, december 2013

Ik wist niet welke vervolgstudie bij mij paste en wat ik leuk vond en wilde hier door middel van een studiecoach achter zien te komen
Ik vond het heel fijn dat Ellien zich niet meteen concentreerde op welke studie het moest worden, maar in eerste instantie in wat mijn kwaliteiten zijn en waar mijn interesses liggen. En dat we vervolgens van hieruit gingen kijken welke studie bij mij zou passen.

Tijdens het intake gesprek kreeg ik voldoende informatie over het traject en wat van mij verwacht werd. Ik kreeg veel duidelijkheid over wat me te wachten stond.
Ik vond de gesprekken zelf altijd heel erg leuk en interessant, omdat ik nieuwsgierig was naar wat ik nu te weten zou komen over mezelf. Afwisseling was er genoeg door de verschillende opdrachten die ik moest maken en die we dan vervolgens gingen bespreken tijdens de gesprekken.
Ik vond de gebruikte oefeningen altijd handig. Elke opdracht gaf weer een nieuw inzicht in hoe je bent en wat je leuk of niet leuk vindt.

Ik heb veel geleerd over mezelf. Dingen die je onbewust van jezelf weet, maar door het traject duidelijker worden. Ik kan mezelf nu beter van een afstand bekijken en dat zal zeker helpen in het maken van mijn uiteindelijke definitieve studiekeuze!
2013-12-26T07:03:42+00:00
Ik wist niet welke vervolgstudie bij mij paste en wat ik leuk vond en wilde hier door middel van een studiecoach achter zien te komen Ik vond het heel fijn dat Ellien zich niet meteen concentreerde op welke studie het … Lees verder

Annemieke, loopbaantrajectt, 2013

Ellien heeft mij geholpen bij keuzes voor mijn loopbaan. De gesprekken heb ik als zeer open en vertrouwd ervaren. Ik heb veel gehad aan de tijd en aandacht die er werd gemaakt voor mijn situatie. Dankzij de gesprekken en opdrachten heb ik helder inzicht op mijn ambitie gekregen. Door haar methoden om mijn wensen en kwaliteiten naar boven te halen kon ik mijn doelen gaan bepalen. Een paar praktische aanwijzingen gebruik ik nog regelmatig om mijzelf bij de les te houden.

In samenspraak wist Ellien voor mij een helder kader te scheppen waarvan in verder kon kijken. Tijdens en na het loopbaan traject heb ik een aantal knopen doorgehakt en een nieuw traject gestart.
2013-12-14T19:40:51+00:00
Ellien heeft mij geholpen bij keuzes voor mijn loopbaan. De gesprekken heb ik als zeer open en vertrouwd ervaren. Ik heb veel gehad aan de tijd en aandacht die er werd gemaakt voor mijn situatie. Dankzij de gesprekken en opdrachten … Lees verder

Floor, april 2013

“Ik wist niet welke opleiding ik wilde gaan doen en aangezien ik al een andere opleiding was gestart en er ook weer mee was gestopt wilde ik zeker zijn van mijn studiekeuze.
Ik vond dat heel het traject goed en relaxed verlopen is. Er werd weinig druk op me gelegd om een keuze te maken en dat vond ik erg fijn.
Ik moest er niet te veel over nadenken en er op vertrouwen dat mijn studie aan het eind van het traject vanzelf wel zou komen.”

“Ellien was geduldig en als ik een vraag niet goed begreep vroeg ze het op een andere manier. Geen enkel antwoord wat ik gaf was ‘fout’.

“Ik ben erg blij dat ik een studie heb gevonden en ik heb er vertrouwen in dat dit de opleiding is die goed bij mij past.”
2013-04-26T07:03:04+00:00
“Ik wist niet welke opleiding ik wilde gaan doen en aangezien ik al een andere opleiding was gestart en er ook weer mee was gestopt wilde ik zeker zijn van mijn studiekeuze. Ik vond dat heel het traject goed en … Lees verder

Kristel, maart 2013

Ik heb me aangemeld omdat ik nog erg twijfelde over mijn studiekeuze en nog niet de goede redenen had gevonden voor een specifieke opleiding te gaan.
Ik voelde me altijd heel fijn bij de gesprekken en ik merkte heel goed dat er echt aandacht aan werd besteed vanaf de andere kant. Ik voelde me prettig en er was een vertrouwde omgeving. Bij alles wat ik zei, had ik het gevoel dat er goed naar mij werd geluisterd en in verdere gesprekken kwam dan steeds naar voren zo van: “ja klopt daar had je het in gesprek 1 of 2 etc ook over, dus het komt vaker terug”.

De gesprekken waren precies wat ik nodig had. Ik heb heel erg veel over mezelf geleerd en ook over mijn leven buiten school om, was het heel erg fijn terecht te kunnen bij mijn coach. Ik heb erg veel geleerd van de gesprekken en ik vond het heel leuk dat er zoveel verschillende opdrachten waren. Ik heb van alle opdrachten heel veel geleerd en ik vond het leuk dat er veel afwisseling was in de opdrachten. Het ene moment moest je jezelf in de gaten houden voor je impulsen, daarna mocht je lekker creatief aan de slag met foto’s en werken met kaartjes wat sowieso een leuk en nostalgisch gevoel gaf.

Ik ben heel erg blij met het resultaat. Ik voel me enorm opgelucht en ben erg blij dat ik mezelf beter heb leren kennen. Bij een aantal dingen merk ik nu al dat terwijl ik er mee bezig ben, dat ik het echt leuk vind en dan denk ik ook aan de opdrachten en dat geeft me een goed gevoel. Ik ben veel bewuster van mijn handelingen en ik voel me heel erg fijn dat ik nu een goede richting op ga. Ik vind het heel erg fijn dat ik sowieso over een hoop dingen heb kunnen praten waar thuis of bij mijn vriendinnen niet altijd tijd voor is!

Altijd gezellig en leuk dat er weer een kopje thee met een doos met smaakjes voor me klaarstond als ik aankwam.
2013-03-26T07:01:49+00:00
Ik heb me aangemeld omdat ik nog erg twijfelde over mijn studiekeuze en nog niet de goede redenen had gevonden voor een specifieke opleiding te gaan. Ik voelde me altijd heel fijn bij de gesprekken en ik merkte heel goed … Lees verder

Karen, 33 jaar, loopbaankandidaat, december 2012

“Ik vond Ellien een prettige open houding hebben, waardoor ik mezelf ook snel en makkelijk open stelde voor de gesprekken. Tevens stelde Ellien de juiste vragen die mij weer verder aan het denken zetten en waardoor ik uiteindelijk weer verder kwam met mezelf en mijn loopbaanvraag.

De wandel coaching heeft me erg goed gedaan. Het wandelen gaf een extra dimensie aan de gesprekken.

De tips die ik van Ellien kreeg kon ik goed gebruiken (heb er al veel gebruik van gemaakt), zowel voor nu als in de toekomst.”
2012-12-14T19:37:51+00:00
“Ik vond Ellien een prettige open houding hebben, waardoor ik mezelf ook snel en makkelijk open stelde voor de gesprekken. Tevens stelde Ellien de juiste vragen die mij weer verder aan het denken zetten en waardoor ik uiteindelijk weer verder … Lees verder

Aimee, december 2012

Ik heb natuurlijk nooit zo’n vergelijkbaar traject meegemaakt maar ik ben zeer tevreden. Het heeft me wel geholpen met het kiezen van een studie.

Daarom is het denk ik ook wel handig zo’n traject voor mij wat dan wordt ik gedwongen om er over na te denken terwijl ik er anders niet over na zou denken omdat ik het niet leuk vind om er over na te denken.

Ellien was heel aardig en geïnteresseerd. Ook is het niet erg als je een keer iets verkeerd doet of niet begrijpt dan komt wordt het nog een keer uitgelegd.
2012-12-01T06:58:48+00:00
Ik heb natuurlijk nooit zo’n vergelijkbaar traject meegemaakt maar ik ben zeer tevreden. Het heeft me wel geholpen met het kiezen van een studie. Daarom is het denk ik ook wel handig zo’n traject voor mij wat dan wordt ik … Lees verder